ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τη διοργάνωση της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» η οποία σταδιακά κατακτά το στόχο να αποτελέσει κομβικό εκθεσιακό θεσμό για την οικονομία της Πελοποννήσου.

Αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται και συνάδει με τον πολιτικό προσανατολισμό που ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ενίσχυση της περιφερειακής της οικονομίας.

Μέσα από την έκθεση αυτή αναδεικνύονται οι υγιείς δυνάμεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας και σε όλους του δυναμικούς κλάδους της Πελοποννησιακής οικονομίας. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιαστούν καλές πρακτικές στον αγροδιατροφικό – πρωτογενή τομέα, που αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα και παρουσιάζει μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική.

Εδραιώνεται επίσης η περιφερειακή συνείδηση των Πελοποννησίων στο επίπεδο του ενιαίου οικονομικού χώρου και αυτό έχει ιδιαίτερη πολιτική αξία για τη συνοχή της Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει ενεργά αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες. Ευελπιστώ μάλιστα ότι η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» θα καθιερωθεί σε ένα θεσμό σταθερό και αξιόπιστο, που θα αποκτά ολοένα και περισσότερο εύρος, κύρος και διεισδυτικότητα στις διεθνές αγορές, ενώ παράλληλα θα προσελκύει το Ευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον για τα Πελοποννησιακά προϊόντα.

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου